Cieciorka do podgryzania.

Kurczę, okropny dzień za mną. Dlatego też postanowiłam zrobić sobie udający fastfood obiad.

Przed Wami.... Cieciorka do podgryzania!



Składniki:


  • 50g cieciorki suszonej
  • ulubione przyprawy
  • łyżeczka masełka prawdziwego

Ja lubię gdy cieciorka jest na ząb, lekko twarda. Gotuję ją w osolonej wodzie godzinkę, bez namaczania.

Na patelni rozpuszczam masełko dodaję ulubione przyprawy a na koniec ugotowaną cieciorkę i włala!!! 

Porcja na talerzy ma 180 kcal

Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam cieciorkę, z warzywa jest również bardzo dobra :)

    OdpowiedzUsuń
  2. na to nie wpadłam, żeby tak zrobić z cieciorką:)

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie, a ja hummus właśnie robię!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)