Groch z kapustą

Dziś obiadowo nie dla mnie, ale dla moich mężczyzn... o zgrozo... otwierajcie wszystkie okna!

Groch z kapustą.

Składniki:

  • 1,5 kg kapusty kiszonej
  • 0,5kg grochu
  • 4 kartofle
  • 200g mięsa tłustego na skwarki


Kapustę i groch gotujemy osobno do miękkości. Ziemniaki w osobnym garnku. Po ugotowaniu wszystko łączyły i lekko pałką do ubijania ziemniaków gnieciemy. Na patelni podsmażamy skwarki, gdy są "na chrupiąco" dodajemy do masy kapuścianej. Przyprawiamy do smaku!





Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)