Składniki:
2 opakowanie serka Ricotta - kupiłam na promocji za 1,3zł/sztuka
2 jajka - 70 gr
1 łyżka mąki pszennej - nie wiem ile z 30gr?
4 łyżeczki cukru - niech będzie 50gr
6 biszkoptów - hm... z 50gr
W małej foremce układamy biszkopty jako dno.
Pozostałe składniki ucieramy razem. Powstałą masą zalewamy biszkopty. Wstawiamy do pieca na 35 minut w temp. 180 stopni Celsjusza. Efekt jak na zdjęciu poniżej:
Kaloryczność: 600kcal całość.
Cena: 4,6 zł - bez opłat za media :D
O mnie
Orcia - trzydziestolatka, warszawianka, miłośniczka życia i książek.
kunegudnaorciowa@gmail.com
sernik dla studenta! super :)
OdpowiedzUsuńNiezły:)
OdpowiedzUsuńgenialny, ja to chcę ;), muszę wypróbować, super nieduża porcja tak na zasadzie zrobić,zjeść,nie magazynować, dobrze wspominać i później się go nie podjada w nieskończoność tłumacząc,że szkoda,żeby si zmarnował,a został, super pomysł muszę zrobić
OdpowiedzUsuńNie patrzyłam na to w ten sposób, ale tak masz rację! :D
UsuńOmm pycha!:D
OdpowiedzUsuńtakie szybkie i tanie serniki są pyszne!
OdpowiedzUsuńmalo kcal ma:)
OdpowiedzUsuńsuper:)
mmm sernik z ricotty *-* pychotka !!
OdpowiedzUsuńSuper! Widziałam kilka podobnych serniczków, ale na ten też się skuszę ^ ^
OdpowiedzUsuńprzepis zapisuję i czekam z realizacją na lepsze czasy... Tzn. na moment, kiedy będę miała piekarnik ;)
OdpowiedzUsuń