Dziś na obiad nieco klasyki.
Składniki:
Mięso karkowe
Pieczarki
Marchewka przyprawy
Cebula pokrojona w kostkę
Wykonanie:
Mięsko lekko ubijamy, dodajemy pokrojone pieczarki, marchewkę oraz ulubione zioła. Zwijamy w roladki, wykałaczką zamykamy. Obsmażamy na suchej patelni, jak się zarumienią odrobinę, wsadzamy do garnka dodajemy cebulkę, zalewamy wodą lub jak ktoś woli bulionem. Dusimy do miękkości.
Ja podałam z ryżem i warzywami.
Pyszne!
O mnie
Orcia - trzydziestolatka, warszawianka, miłośniczka życia i książek.
kunegudnaorciowa@gmail.com
chętnie wpadłabym na taki obiadek! ;D
OdpowiedzUsuńOrciu dziękuję Ci :) to czy wolę puszystą czy ciężką zależy po prostu od dnia. Chętnie wypróbuję obie wersje!
OdpowiedzUsuńBtw - uwielbiam przeglądać Twoje przepisy zdolniacho ;)
prezentuje się nienagannie. :D
OdpowiedzUsuńA ja nie mam pomysłu dzisiaj na obiad :<
OdpowiedzUsuń