Zależało mi aby w tym deserze oddać piękno oceanów i wysp znajdujących się na nim. Tym też się inspirowałam robiąc deser „Tajemnicza wyspa na błękitnej lagunie”.
Składniki:
- Gałka lodów waniliowych
- Galaretka Winiary Blue Curacao
- Kawałek ciastka o smaku czekoladowym.
Galaretkę robimy wg przepisu producenta, odstawiamy do lodówki aby zaczęła tężeć. W momencie gdy zaczyna, przystępujemy do wykonania przepisu. Na dno pucharku wkładamy lody. Dodajemy tężejącą galaretę, Wszystko zamykamy ciastkiem, pokruszonym, w całości – obojętnie.
I w ten o to sposób, lody są jako piasek na dnie oceanu, galaretka jako cudowna woda, a nasze ciastko robi nam za bezludną wyspę, kto wie co na nim z czasem wykiełkuję ;)
piękny deserek:)
OdpowiedzUsuńŚwietna nazwa-przykuwa uwagę :)
OdpowiedzUsuńO rany, mój ulubiony kolor w deserze w dodatku! :)
OdpowiedzUsuńŁadnie wygląda :) Blekitna Laguna ;)
OdpowiedzUsuńśliczny jest ten deser :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na deser :-)
OdpowiedzUsuńsuper deser :)
OdpowiedzUsuńnie wiem ,czy Cię to uszczęśliwi, ale przyznałam wyróżnienie dla Twojego bloga :-)
zapraszam do siebie :)