Tropikalna pikanteria



Składniki:

  • Ananas
  • Granat
  • Galaretka 
  • Papryka Chillo od Kamis


Do dekoracji:

  • Bita śmietana w spreyu.



Na 3 godziny wcześniej, przygotowujemy galaretkę wg przepisu producenta. Ananasa kroimy na pół, wycinamy z niego środek - tniemy w kosteczkę. Z granatu wydłubujemy nasiona. Stężało galaretkę tniemy w mała kosteczkę. Wszystko razem mieszamy w miseczce na koniec dodajemy szczyptę zielonego Jalapeno - dla przełamania smaków. Sałatkę podajemy w pozostałej skórce po ananasie, przyozdobioną odrobiną bitej śmietany.







Orcia

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

8 komentarzy:

  1. Cudowna propozycja :) i zdjęcia są fenomenalne :) świetnie :) nigdy bym nie wpadła ,żeby dorzucić jalapeno ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z jalapeno smakuje zupełnie inaczej, bardziej egzotycznie. Mamy smaki: słodki, kwaśny oraz ostry, tak że misz masz - ale idealnie pasujący.

      Usuń
  2. Ale rewelacja ;) Muszę zrobić kiedyś taki deserek ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Apetycznie, owocowo, wakacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny pomysł na deser :) Orciu były już wyniki konkursu, bo śledzę codziennie bloga i musiałam przegapić, tak z ciekawości pytam :):P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeszcze nie było. Obiecuję poprawę do końca tygodnia! :))

      Usuń
    2. A już myślałam, że coś mnie ominęło ;D

      Usuń
  5. Fantastyczne są te galaretki, a pomysł na ich wykorzystanie jeszcze lepszy :D

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)