Kasza gryczana od Kupca - najlepsza w smaku wg mnie.
Jeden flet z uda kurczaka
Łyżka jogurtu greckiego
Przyprawy - ja użyłam te od Skworcu.pl - idealnie pasowały i smakowały
łyżeczka oleju
Wykonanie:
Gotujemy kaszę gryczaną wg przepisu producenta. Dodajemy do niej jogurt i ja dałam całkiem sporo pomidorów z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim - idealnie pasuje do tej potrawy, daje przełamanie dla kwaskowatego smaku jogurtu. Aromat czosnku niedźwiedziego wspaniale podkreśla smak kurczaka.
Mieszamy wszystko razem i wkładamy łyżką na filet. Rolujemy tak, aby cały farsz znajdował się w środku. Wszystko obwiązujemy nicią spożywczą. Po wierzchu posypałam obficie przyprawą Kurczak Ziołowy od Skworcu.pl. Zasmażam na łyżce oleju, tak aby zrumieniła się skórka i wstawiam do pieca na 40 minut w temperaturę 170 stopni.
Smakowało niesamowicie, porcja dla mnie była zdecydowanie za duża. Zjadłam z bratem na pół. Tzn nie miałam wyboru sam mi ją zabrał ;)
"Flety" z ud kurczaka są najlepsze :D:D:D ;))
OdpowiedzUsuńAle swoją drogą serio pyszniaśnie wygląda, chociaż przyznam się, że ostatnio nie jadam mięsa... xD
bardzo lubię takie przyprawy.
OdpowiedzUsuńDzisiaj udało mi się kupić kilka nowych do mojej kolekcji w tym sól ziołową i szafran :) A Twój udziec wygląda przepysznie ! :)