Płatki ryżowe, nowe odkrycie.

Jedliście ten wynalazek w dzieciństwie? :)

Ja nie! Bardzo żałuje. Ostatnio obraziłam się na kuchnie. Nie chce mi się gotować, nie mam czasu, pomysłu i chęci.

Ale czymś żywić się trzeba i tak na śniadanie w 3 minuty polecam płatki ryżowe na mleku z bananem i odrobiną miodelki.

Składniki:
1 banan
trochę miodelki w tubce
Pół szklanki płatków ryżowych błyskawicznych
pół szklanki mleka

Mleko należy zagotować. W tym czasie kroimy na miskę banana. Polewamy odrobiną miodelki. DO gotującego mleka wsypujemy płatki, gotujemy 2 minuty. Wylewamy na talerz i gotowe.

Bardzo smaczne i pożywne i tylko 3 minuty! :]



Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 komentarzy:

  1. uwielbiam płatki ryżowe!
    polecam ugotować z budyniem waniliowym lub czekoladowym :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wielbię płatki ryżowe z kakao albo z dżemem lub syropem owocowym <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie eksperymenty z płatkami bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. *____________* mniam <3
    http://autografy-patrycji.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Zazdroszczę płatkożercom, bo mają z głowy wymyślanie śniadań. Ja nie lubię płatków w żadnej postaci i mleka nie znoszę od zawsze :-/

    OdpowiedzUsuń
  6. jadłam , ale jednak wole kanapki ;>

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)