Bakłażan faszerowany warzywami i ryżem

W sumie to przepis z wczorajszej kolacji. Myślę, że warty publikacji! :)

Składniki:
1. Mały bakłażan.
2. 100g ryżu
3. Warzywa (ja dałam: fasolkę, kukurydzę, pieczarkę, paprykę)
4. Odrobina sera mozzarelli

Przygotowanie:

1. Bakłażana przecinamy na pół i lekko solimy, zostawiamy na 12 min. Wyjdzie z niego odrobinę soków a z nimi gorycz, która pojawia się przy przygotowywaniu bakłażanów.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, do miękkości.
3. Warzywa podduszamy na odrobinie wody, po czym dodajemy ryż.
4. Powstałą mieszankę ryżu i warzyw nadziewamy bakłażana. 
5. Posypujemy mozzarellą.
6. Zapiekamy w piecu przez 20-25 minut.
7. Gotowe! Smacznego!


Porcja: 250 kcal





Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 komentarze:

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)