Składniki:
1. Mały bakłażan.
2. 100g ryżu
3. Warzywa (ja dałam: fasolkę, kukurydzę, pieczarkę, paprykę)
4. Odrobina sera mozzarelli
Przygotowanie:
1. Bakłażana przecinamy na pół i lekko solimy, zostawiamy na 12 min. Wyjdzie z niego odrobinę soków a z nimi gorycz, która pojawia się przy przygotowywaniu bakłażanów.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, do miękkości.
3. Warzywa podduszamy na odrobinie wody, po czym dodajemy ryż.
4. Powstałą mieszankę ryżu i warzyw nadziewamy bakłażana.
5. Posypujemy mozzarellą.
6. Zapiekamy w piecu przez 20-25 minut.
7. Gotowe! Smacznego!
Pyszności serwujesz ;)
OdpowiedzUsuńmmmm, ale pysznie! i zdrowo do tego :)
OdpowiedzUsuń