Pstrąg z patelni z ryżowymi kuleczkami.

Z racji mega stresu jaki dziś przeżyłam pozwoliłam sobie na bardziej kaloryczny obiad.

Kuchnia serwowała strąga z patelni z ryżowymi kuleczkami, mniam!


Składniki:


  • Filet z pstrąga
  • ryż 
  • 1 jajko
  • trochę mąki
  • woda
  • przyprawy
  • tłuszcz do smażenia kulek

  1. Filet podsmażamy na suchej patelni z ulubionymi ziołami.
  2. Ugotowany ryż mielimy trzykrotnie. 
  3. W miseczce roztrzepujemy jajko, połowę dodajemy do zmielonego ryżu, przyprawiamy ulubionymi przyprawami, ja sosem sojowy.
  4. Do pozostałego jajka dodajemy odrobinę mąki i wody, aby powstało "ciasto pamierkowe".
  5. Z ciasta lepimy kulki, obtaczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu.
  6. Ja podałam polane sosem słodko-kwaśnym.

Kalorii pewnie ma sporo przez smażenie w głębokim tłuszczu, ale wiele togo nie zjadłam.






Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 komentarze:

  1. smakuje również :] Polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. kuleczki ryżowe narobiły mi niezłego smaka:) Fajny dodatek do każdego dania:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są niesamowicie smaczne :) Takie chrupiące z góry i mięciutkie w środku.

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)