Wyniki

Mam dziś dla Was małą zabawę z upominkiem dla jednej z osób biorącej udział.

Zasady:


  • W zabawie mogą brać osoby obserwujący bloga Orcia na diecie.
  • Należy w komentarzu napisać jakie jest Twoje ulubione danie, którego porcja ma nie więcej niż 300 kcal.
  • Na komentarze czekam przez 10 dni czyli do 25.04 do godziny 00:00


Upominkiem dla jednej z komentujących osób będzie książka:



Zapraszam do obserwowania, komentowania oraz do zaglądania na facebooka! :)


Trzeba będzie rozwiązać konkurs. Także zwycięzcą została: Paulina Rogóż. Bardzo proszę o wysłanie adresu korespondencyjnego do mnie na maila, tak abym mogła wysłać nagrodę! Gratulację!

Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

6 komentarzy:

  1. Dietetyczne grillowane paluszki z kurczaka – 2 porcje po 300 kcal

    Składniki:

    500 g fileta z kurczaka (dwa duże filety)
    100ml ketchupu (niecałe pół szklanki)
    pół łyżki vegety
    pół łyżeczki curry

    Przygotowanie:

    Filety umyj i pokrój w paski. Ketchup wymieszaj z przyprawami i posmaruj nim paski kurczaka. Wstaw do lodówki na pół godziny. Grilluj około 15 minut (aż mięso będzie kruche).
    Smacznego . ;)
    nutinka112@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Dietetyczny sernik na zimno

    Przepis:
    - 550g serka homogeniozowanego( tu naturalny, ale waniliowy też może być)
    -2 banany
    -1,5 łyżki żelatyny
    -1/3 szklanki wrzątku
    -1 łyżka kakao
    -2 łyżki miodu
    -sok z cytryny

    Żelatynę rozpuścić we wrzątku, ostudzić. Do serka dodać miód i ostudzoną wcześniej żelatynę. Średniej wielkości miskę wyłożyć folią spożywczą lub aluminiową. Banany pokroić w dość cienkie, długie paski, skropić z obudwóch stron sokiem z cytryny, włożyć na dno i boki miski. Na banany wlać połowę serowej masy, włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Do pozostałej części sera dodać kakao, wymiesząć i położyć na wcześniej schłodzoną część. Wyrównać powierzchnię i stawić do lodówki na całą noc. Na miskę położyć duży talerz, odwrócić ją i zdjąć. Delikatnie ściągnąć folię. Smacznego :) pozdrawiam oliwja23@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Aj ja w ogóle sie nie znam co ile ma kcal :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Ryż pod pierzynką z warzyw i kurczaka (kolorowe danie):

    - ryż (30-50g),
    - kurczak (ok.100g),
    - papryka kolorowa (ok.50-80g),
    - marchew (1 szt),
    - pomidor (2 małe),
    - kilka grzybków mun (do smaku),
    - sól, pieprz, papryka słodka i 1 ząbek czosnek,
    - por (kawałek bialej częsci)
    - marynowane pędy bambusa,

    Filet z kurczaka umyc i pokroić w kostkę, przyprawić do smaku. Ząbek czosnku zetrzec na tarce i wymieszać z kurczakiem. Usmazyć mięso bez oleju na złoty kolor. Paprykę i marchewkę pokroić w cieńkie paski. Pomidora sparzyć i obrać, rowniez pkroić w paski. Pora przekoić na pół i w paski. Warzywa wrzucić na patelnię i poddusić do miękkości podlewając wodą. Pod koniec, kiedy warzywa juz beda miękkie, dodać grzybki mun, pędy bambusa i wcześniej usmażone mięso. Calość jeszcze chwilę podsmażyć. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Smacznego ; )

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)