Mintaj pod cukinią z kus kus

Dziś na obiad kostka rybna w macie cukiniowej. Sposób na rybę ściągnęłam od Beatki z Po_żarcie. Robimy  to wg przepisu Beatki: http://po-zarcie.blogspot.com/2013/04/dorsz-w-cukiniowej-kopercie.html

Ja zawinęłam kostkę z mintaja dodałam po plastrze sera mozzarella oraz plastrze sera pleśniowego, posoliłam i popieprzyłam. Podałam z kaszą kus kus od firmy Kupiec.




Wszystko smakowało cudownie. Kasza kuskus to idealne rozwiązanie dla zapracowanych osób, które nie mają czasu na czasochłonne gotowanie. Ja osobiście zrobiłam ją tylko z solą, ponieważ nie miałam czasu na gotowanie bulionu (nigdy więcej kostek rosołowych. Chyba, że znajdę bez taką bez glutaminiany sodu). Generalnie wyborne, szybkie i pożywne! :)


Orcia

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 komentarzy:

  1. Jak zdrowo, jak smacznie :) Uwielbiam tę kaszę, bo przyrządza się ją naprawdę błyskawicznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Powoli zaczynam również przechodzić na lekką dietą. Mam do zrzucenia tylko 4 zimowe kilogramy, ale dla szczupłych ludzi zrzucenie takiej ilość kg jest bardzo ciężkie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu, dla każdego 4kg to dużo do zrzucenia ;) Uwierz mi, że i dla mnie to miesiąc ciężkiej pracy. Szczupli ludzie nie mają ciężej niż my nieszczupli.

      Usuń
  3. Cudowne :) ja kuskus uwielbiam ale trzeba je naprwade dobrze przogotować a to mimo wszystko nie jest wcale takie proste ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Niestety, nie jestem zwolennikiem mintaja - preferuję raczej czerwone ryby, niż te białe. Dziś, chce na obiad przygotować łososia według tego przepisu: https://mowisalmon.pl/recipe/tagliatelle-z-wedzonym-lososiem-mowi/ :-). Czy kiedykolwiek mieliście okazję spróbować łososia w takiej postaci?

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)