Dziś na obiad kostka rybna w macie cukiniowej. Sposób na rybę ściągnęłam od Beatki z Po_żarcie. Robimy to wg przepisu Beatki: http://po-zarcie.blogspot.com/2013/04/dorsz-w-cukiniowej-kopercie.html
Ja zawinęłam kostkę z mintaja dodałam po plastrze sera mozzarella oraz plastrze sera pleśniowego, posoliłam i popieprzyłam. Podałam z kaszą kus kus od firmy Kupiec.
Wszystko smakowało cudownie. Kasza kuskus to idealne rozwiązanie dla zapracowanych osób, które nie mają czasu na czasochłonne gotowanie. Ja osobiście zrobiłam ją tylko z solą, ponieważ nie miałam czasu na gotowanie bulionu (nigdy więcej kostek rosołowych. Chyba, że znajdę bez taką bez glutaminiany sodu). Generalnie wyborne, szybkie i pożywne! :)
O mnie
Orcia - trzydziestolatka, warszawianka, miłośniczka życia i książek.
kunegudnaorciowa@gmail.com
Jak zdrowo, jak smacznie :) Uwielbiam tę kaszę, bo przyrządza się ją naprawdę błyskawicznie.
OdpowiedzUsuńPowoli zaczynam również przechodzić na lekką dietą. Mam do zrzucenia tylko 4 zimowe kilogramy, ale dla szczupłych ludzi zrzucenie takiej ilość kg jest bardzo ciężkie.
OdpowiedzUsuńKasiu, dla każdego 4kg to dużo do zrzucenia ;) Uwierz mi, że i dla mnie to miesiąc ciężkiej pracy. Szczupli ludzie nie mają ciężej niż my nieszczupli.
Usuńo, co za pyszne smaki! :)
OdpowiedzUsuńCudowne :) ja kuskus uwielbiam ale trzeba je naprwade dobrze przogotować a to mimo wszystko nie jest wcale takie proste ;)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńNiestety, nie jestem zwolennikiem mintaja - preferuję raczej czerwone ryby, niż te białe. Dziś, chce na obiad przygotować łososia według tego przepisu: https://mowisalmon.pl/recipe/tagliatelle-z-wedzonym-lososiem-mowi/ :-). Czy kiedykolwiek mieliście okazję spróbować łososia w takiej postaci?
OdpowiedzUsuń