Orciojnki - Czyli prawie wyszło: Sajgonki!

Składniki:

  • 1 opakowanie mieszanki warzyw orientalnych horteksu.
  • 200 g mięska mielonego indyczego
  • połowa małej kapustki pekińskiej
  • opakowanie papieru ryżowego
  • 3 łyżki oleju
Na suchej patelni smażymy mięso, dodajemy warzywa i jeszcze chwilę dusimy. Tak powstałą mieszankę układamy na namoczony papierze ryżowym, zwijamy w "krokieciki". Smażymy na tłuszczu.

Mi osobiście nie wyszły takie jak powinny, nie wiem czemu. Wyszły miękkie, nic a nic nie chrupały, nie zarumieniły się podczas smażenia.




Można podawać z sosem słodko-ostrym! Uwaga kaloryczne niemiłosiernie przez smażenie w głębokim tłuszczu!

Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 komentarze:

  1. Ale wyglądają ładnie i smakowicie więc nie wiem o co chodzi :) Jakby co za jakiś czas u mnie będzie mój przepis to może z niego skorzystasz ;) Zawsze wychodzą chrupiące ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na bank skorzystam, może to kwestia jakości papieru. Nie wiem :/

      Usuń
  2. Hahaha, matko, popatrzyłam na nie i wyglądają jak upieczone penisy xD Ale i tak bym wszamała, bo lubię bardzo <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Justyś bój się boga! Upieczone penisy! :D No czasem mi się zdarza okazywać bezwzględny brak szacunku dla facetów ale penisa bym nie upiekła znam lepsze zastosowania! :D

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)