- 1 opakowanie mieszanki warzyw orientalnych horteksu.
- 200 g mięska mielonego indyczego
- połowa małej kapustki pekińskiej
- opakowanie papieru ryżowego
- 3 łyżki oleju
Na suchej patelni smażymy mięso, dodajemy warzywa i jeszcze chwilę dusimy. Tak powstałą mieszankę układamy na namoczony papierze ryżowym, zwijamy w "krokieciki". Smażymy na tłuszczu.
Mi osobiście nie wyszły takie jak powinny, nie wiem czemu. Wyszły miękkie, nic a nic nie chrupały, nie zarumieniły się podczas smażenia.
Można podawać z sosem słodko-ostrym! Uwaga kaloryczne niemiłosiernie przez smażenie w głębokim tłuszczu!
Ale wyglądają ładnie i smakowicie więc nie wiem o co chodzi :) Jakby co za jakiś czas u mnie będzie mój przepis to może z niego skorzystasz ;) Zawsze wychodzą chrupiące ;D
OdpowiedzUsuńNa bank skorzystam, może to kwestia jakości papieru. Nie wiem :/
UsuńHahaha, matko, popatrzyłam na nie i wyglądają jak upieczone penisy xD Ale i tak bym wszamała, bo lubię bardzo <3
OdpowiedzUsuńJustyś bój się boga! Upieczone penisy! :D No czasem mi się zdarza okazywać bezwzględny brak szacunku dla facetów ale penisa bym nie upiekła znam lepsze zastosowania! :D
Usuń