Polski wieprz udający meksykanina!

Czyli nic innego jak polędwica wieprzowa po meksykańsku! :)

Składniki:

Porcja mięsa
2 łyżki pomidorów z puszki
Troszkę kukurydzy i groszku
Habanero (mega ostre, dodaj odrobinę)
Papryka czerwona


Na suchej patelni podsmażamy najpierw mięso, dodajemy następnie paprykę i habanero (ja miałam sproszkowane), wszystko podlewamy wodą i dusimy. Na koniec dodaj pomidory i kukurydzę.

Ja podałam z ryżem basmati od kupca, który idealnie skomponował się z tą potrawą, gotowałam go odrobinę krócej niż producent zaleca i wyszedł mi fajny "al dente". W smaku bardzo ciekawy, posiadający mocny charakterystyczny zapach ryżu. Dla mnie bomba!

I pamiętaj nie wąchaj habanero, nie dotykaj gołą ręką! Przyprawa bardzo ostra. Ja niuchnęła 10 minut chodziłam i kichałam.


W smaku: 9/10
Stopień ostrości: 6/10



Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 komentarzy:

  1. Ty chyba tylko w kuchni siedzisz :D Jedną ręką gotujesz a drugą posty piszesz :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Gdzie tak, gotowałam to 15 minut. Super wyszło!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zostawiam ślad po sobie, bo pyszności widzę. Obserwować też zaczynam i zapraszam do obserwowania "Czosnku":)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmmm... lubię takie smaki, czyli już wiem co w weekend na obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. coś pysznego :) zdecydowanie moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam, wygląda świetnie! :) bardzo lubię takie smaki :)

    Karola

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę się pochwalić, że habanero wchodzi na stałe do mojej kuchni! <3 Smakuje rewelacyjnie przy swojej ostrości!

      Usuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)