Czyli nic innego jak polędwica wieprzowa po meksykańsku! :)
Składniki:
Porcja mięsa
2 łyżki pomidorów z puszki
Troszkę kukurydzy i groszku
Habanero (mega ostre, dodaj odrobinę)
Papryka czerwona
Na suchej patelni podsmażamy najpierw mięso, dodajemy następnie paprykę i habanero (ja miałam sproszkowane), wszystko podlewamy wodą i dusimy. Na koniec dodaj pomidory i kukurydzę.
Ja podałam z ryżem basmati od kupca, który idealnie skomponował się z tą potrawą, gotowałam go odrobinę krócej niż producent zaleca i wyszedł mi fajny "al dente". W smaku bardzo ciekawy, posiadający mocny charakterystyczny zapach ryżu. Dla mnie bomba!
I pamiętaj nie wąchaj habanero, nie dotykaj gołą ręką! Przyprawa bardzo ostra. Ja niuchnęła 10 minut chodziłam i kichałam.
W smaku: 9/10
Stopień ostrości: 6/10
O mnie
Orcia - trzydziestolatka, warszawianka, miłośniczka życia i książek.
kunegudnaorciowa@gmail.com
Ty chyba tylko w kuchni siedzisz :D Jedną ręką gotujesz a drugą posty piszesz :D
OdpowiedzUsuńGdzie tak, gotowałam to 15 minut. Super wyszło!
OdpowiedzUsuńZostawiam ślad po sobie, bo pyszności widzę. Obserwować też zaczynam i zapraszam do obserwowania "Czosnku":)
OdpowiedzUsuńMmmmm... lubię takie smaki, czyli już wiem co w weekend na obiadek :)
OdpowiedzUsuńcoś pysznego :) zdecydowanie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńmniam, wygląda świetnie! :) bardzo lubię takie smaki :)
OdpowiedzUsuńKarola
Muszę się pochwalić, że habanero wchodzi na stałe do mojej kuchni! <3 Smakuje rewelacyjnie przy swojej ostrości!
Usuń