Ekonomiczny dzień: Bułeczki z ziołami.

Dziś postanowiłam, że dania, które podam będą ze składników niekonwencjonalnych.

Przepisy będą brały udział w konkursie marki Kamis.

Składniki:


  • 2 łyżki masła 
  • Łodygi z pietruszki i lubczyku
  • Przyprawy z młynków Kamis - przyprawa ognista, pieprz i sól morska
  • Kajzerki

Łodygi z ziół bardzo często są niedocenianymi składnikami. Mają w sobie bardzo dużo smaku i zapachu. Co więcej mają bardzo dużą ilość składników odżywczych.


  1. Łodyżki bardzo drobno kroimy, dodajemy do miękkiego masła wraz z przyprawami. 
  2. Kajzerki nacinamy od góry. 
  3. Dodajemy masło w powstałe nacięcia. 
  4. Zapiekamy w piecu przez 15 min w temperaturze 180 stopni.
Cudowna przekąska do piwa, jak również do serka, past kanapkowych.








Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 komentarze:

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)