Przepisy będą brały udział w konkursie marki Kamis.
Składniki:
- 2 łyżki masła
- Łodygi z pietruszki i lubczyku
- Przyprawy z młynków Kamis - przyprawa ognista, pieprz i sól morska
- Kajzerki
Łodygi z ziół bardzo często są niedocenianymi składnikami. Mają w sobie bardzo dużo smaku i zapachu. Co więcej mają bardzo dużą ilość składników odżywczych.
- Łodyżki bardzo drobno kroimy, dodajemy do miękkiego masła wraz z przyprawami.
- Kajzerki nacinamy od góry.
- Dodajemy masło w powstałe nacięcia.
- Zapiekamy w piecu przez 15 min w temperaturze 180 stopni.
Cudowna przekąska do piwa, jak również do serka, past kanapkowych.
Jakie smakowitości!
OdpowiedzUsuńfajny pomysł :-) mlask, mlask :-)
OdpowiedzUsuńakie apetyczne :) niemal czuję ten cudny zapach :)
OdpowiedzUsuń