Składniki na 3 osoby:
- 60g makaronu pełnoziarnistego
- 100 g polędwicy wieprzowej
- 1 pomidor
- 50 g szpinaku
- Zioła i przyprawy:
- Bazylia, mięta, gałka muszkatołowa, sól morska, rozmaryn
- Olej rzepakowy
- Płatki migdałowe
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu producenta. Z ziół i oleju rzepakowego przygotowujemy marynatę do mięsa. Polędwiczkę kroimy w kawałki, dość małe. Marynujemy przez 20 minut. Po czym grillujemy na patelni grillowej. Szpinak z gałką gotujemy, na koniec dodajemy gałkę. Mieszamy z ugotowanym makaronem.
Pomidorka obieramy, kroimy dodajemy do makaronu ze szpinakiem. Na koniec usmażone mięsko. Wszystko posypujemy prażonymi migdałami i wcinamy ze smakiem!
świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Justynko :*
Usuń