Składniki:
- 200 g krewetek koktajlowych
- 1 łyżka masła
- 6 łyżek ugotowanego makaronu muszelki
- Koperek
- 10 cm ogórka świeżego
- Otarta skórka z cytryny
- Sól morska
- Pieprz papryka ostra
- Ząbek czosnku
- Pieprz
Na rozgrzaną patelnie kładziemy masło. Po roztopieniu dodajemy obrany ząbek czosnku i smażymy. Krewetki należy najpierw rozmrozić i odczekać aby odciekła woda, następnie wrzucamy do masła i podsmażamy dokładamy, przyprawy, koper oraz skórkę z połówki cytryny. Te maleństwa nie wymagają długiej obróbki termicznej, wystarczy dosłownie minuta. Dodajemy ugotowane muszelki. Zdejmujemy z ognia. Kroimy ogórka w kostkę podobnych rozmiarów co makaron i krewetka, dodajemy delikatnie mieszamy. Jeśli nie lubisz suchych sałatek dodaj łyżkę jogurtu.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo, ale mało treściwie niestety. :)
UsuńO i dzięki tobie mam już pomysł na o obiad na poniedziałek
OdpowiedzUsuńDaj koniecznie znać jak smakowało. :)
UsuńUwielbiam wszelkie makarony!
OdpowiedzUsuńhttp://wegeewka.blogspot.com/
Jak są dobrze przyrządzone to nie ma nic lepszego. :)
UsuńKrewetki to potrawa kompletnie nie dla mnie, ale podoba mi się pomysł :)
OdpowiedzUsuńTO dość specyficzny składnik, albo się go kocha, albo nienawidzi. :)
Usuń