Kurcze z mozzarellą, pomidorem, ziołami w skorupce

Składniki (2 porcje):
podwójna pierś z kurczaka
Mozzarella
pomidor
gotowe ciasto francuskie (lenia miałam nie chciało mi się robić i w sumie to nie umiem).

Pierś porcjujemy tak aby wyszły 3 kawałki. Zapiekamy w piecu z plasterkiem pomidora, mozzarellą i ulubionymi ziołami. Po ostygnięciu zawijamy w ciasto francuskie i zapiekamy do uzyskania złotego koloru.

W moim wypadku ciasto miało zakalec, ale co tam! Było i tak fenomenalne! Podałam z pomidorami i ziołową oliwą.



Orcia Kochanowska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 komentarzy:

  1. Ciekawe, kurczak zamknięty w skorupce. Wygląda bardzo smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szkoda tylko, że ciasto jest tak mało "na diecie"...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Drogi anonimie oczywiście, że to nie jest potrawa odchudzona ;) Ale takie również znajdziesz w mojej kuchni. Dobra dieta, to zmiana nawyków żywieniowych, a nie odchudzanie wszystkiego jak leci. Z pozdrowieniami.

      Usuń
  3. mnam! mniam! mozarella to jest to i to z pomidorkiem! świetne zdjęcia i świetna potrawa! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło, gdy zostawisz ślad po sobie. A jeszcze fajniej jak dodasz do obserwowanych. :)