Składniki (2 porcje):
podwójna pierś z kurczaka
Mozzarella
pomidor
gotowe ciasto francuskie (lenia miałam nie chciało mi się robić i w sumie to nie umiem).
Pierś porcjujemy tak aby wyszły 3 kawałki. Zapiekamy w piecu z plasterkiem pomidora, mozzarellą i ulubionymi ziołami. Po ostygnięciu zawijamy w ciasto francuskie i zapiekamy do uzyskania złotego koloru.
W moim wypadku ciasto miało zakalec, ale co tam! Było i tak fenomenalne! Podałam z pomidorami i ziołową oliwą.
O mnie
Orcia - trzydziestolatka, warszawianka, miłośniczka życia i książek.
kunegudnaorciowa@gmail.com
Ciekawe, kurczak zamknięty w skorupce. Wygląda bardzo smacznie :-)
OdpowiedzUsuńBrzmi zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pyszny obiad!
OdpowiedzUsuńSzkoda tylko, że ciasto jest tak mało "na diecie"...
OdpowiedzUsuńDrogi anonimie oczywiście, że to nie jest potrawa odchudzona ;) Ale takie również znajdziesz w mojej kuchni. Dobra dieta, to zmiana nawyków żywieniowych, a nie odchudzanie wszystkiego jak leci. Z pozdrowieniami.
Usuńmnam! mniam! mozarella to jest to i to z pomidorkiem! świetne zdjęcia i świetna potrawa! pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń